Snart dags för byte till Telia

Som vi tidigare annonserat kommer vi byta leverantör av bredband, tv och telefoni i föreningen. Själva bytet är satt till den 1 september, men de kommer att påbörja installationerna redan den 15 augusti. Då behöver Telias underentreprenör tillgång till alla lägenheter för att byta ut fiberkonvertern som sitter i hallen (den det står Raycore på) samt driftsätta övrig teknik så som digitaltvbox från Telia.
När Telias entreprenör varit på plats ska du kunna titta på TV och surfa direkt i deras nät så att det inte är något driftstopp fram till 1 september.

Vi kommer återkomma senare om det är så att det är fler saker du måste göra för att aktivera ditt bredband, TV eller telefoni.

Telias entreprenör heter Imtech, det är väldigt viktigt att de blir insläppta i lägenheterna i samband med att de annonserar om detta i porten, häng din lägenhetsnyckel i tublåset alternativt var hemma och ta emot dem när de kommer för installation. Blir de inte insläppta kan det generera i att de antingen måste vänta med din lägenhet samt att det kan påföra en extra kostnad om det är så att de måste åka hit fler gånger än beräknat.

Telia kommer också i dagarna att skicka ut brev till alla boende om olika erbjudanden i samband med bytet och om det är så att man vill beställa något extra så som extra kanalpaket, snabbare bredband eller digitalbox med inspelningsfunktion.

Som vanligt är det bara att ställa tilläggsfrågor via styrelsemejlen.