Information juni

Ventilation
Under våren byttes ventilationsfläktarna i hus 1 och 2, efter utvärdering bestämde vi oss för att övriga 6 hus skulle få nya ventilationsfläktar på vinden också. De nya fläktarna kräver både mindre underhåll och är mer energieffektiva i och med detta finns det gott om pengar att spara på bytet och vi räknar på att fläktarna betalat sig själva på ett par år enbart på energibesparingen.
Nu under juni månad kommer installationen av ventilationsläktarna och slutföras.

Brandvarnare
För ungefär 10 år sen installerades det brandvarnare av den dåvarande fastighetsägaren i alla lägenheterna. Nu vill vi passa på att uppmana alla boende i bostadsrätter att byta ut den gamla brandvarnaren mot en ny, det rekommenderas även att man till exempel har en pulverbrandsläckare i sin lägenhet.
Ni som bor i hyresrätter så kommer Fastighetsägarna att hjälpa till att sätta upp nya brandvarnare i era lägenheter detta för att föreningen ser att vi har ett ansvar att byta ut dessa, mer information om detta kommer det att speciellt informeras om direkt till er.
Utöver själva bytet av brandvarnare så ansvar hyresrättsinnehavare och bostadsrättsinnehavare själva att byta batteri och funktionstesta brandvarnarenBrandvarnare

Förslag på brandvarnare som har både jonisk och optisk detektering av brand, ”Brandvarnare kombinerad Deltronic D-1211” finns på Clas Ohlson med art.nr. 32-3381 för 249 kr och utbytbart 9V batteri. Clas Ohlson finns på flera platser, bland annat i Liljeholmen och Skärholmen. Läs mer här..

Lekplats
Lekplatsen på gården kommer att säkerhets besiktigas under säsongen men vi vil påminna om sandlådan som finns på gården mellan hus 2 & 7. Det är att komma ihåg att dra över skyddsnätet när ni använt sandlådan. Om skyddsnätet inte ligger på lådan får vi problem med katter och andra djur som finns på gården som gör sina behov i sandlådan. Om detta inte görs finns risk för att vi måste ta bort sandlådan för att vi inte kan garantera säkerheten (gällande bakterier och annat) och att lådan är fin och fräsch.

Höststädninghöststädning2
Vi vill även passa på att i god tid meddela helgen för höststädningen av gården till helgen den 26-27 oktober, mer information om detta annonseras närmare höststädningen här på hemsidan och i porten.

Styrelsen i Brf. Långpannan vill önska alla boende en varm och trevlig sommar.