Frågor & Svar

Här kommer några vanliga frågor styrelsen får från boende.

Jag har tappat mitt parkeringstillstånd?
Det finns sedan den 1 april 2024 inga krav på att parkeringstillstånd ska finnas i bilarna. Du ansvarar själv för din egen parkeringsplats och att kontakta parkeringsbolag om någon felaktigt parkerat på din plats.

Jag ska renovera mitt badrum, vad behöver jag veta?
Bidrag till byte av groda och stickledning vid badrumsrenovering.
Du ansvarar själv för din renovering av badrummet, Brf Långpannan ger ett bidrag på maximalt 10 000 kr för byte av groda (golvbrunn) och stickledning i ditt badrum. Bidraget betalas direkt till den entreprenör du anlitar om följande förutsättningar är uppfyllda:

1: Du anlitar en firma som är våtrumscertifierad och behörig. Firman skall godkännas av styrelsen innan arbetet påbörjas.
2: Ritningen på hur den nya grodan och stickledningarna skall placeras i golvet skall skickas in till styrelsen och även den godkännas.
3: När grodan och stickledningen är bytt så skall arbetet fotas innan igengjutning. Fotot skickas till styrelsen för godkännande innan igengjutning sker.
4: Entreprenören skickar fakturan direkt till Brf Långpannan.

Du finner mer information här.

Det är fel namn på min ytterdörr/i porten vad gör jag?
Skicka ett mejl med informationen till styrelsen ( styrelsen@hannarydh.se ), styrelsen vidarebefordrar sedan informationen till den tekniska förvaltaren (Fastighetsägarna), det är de som byter till rätt namn.

Var stänger jag av vattnet?
Vi ser helst att det är någon kunnig som stänger av vattnet så att det inte är fel reglage man rör. Vattnet stängs generellt av i källargången om det är så att du inte har några egna avstängningskranar i din lägenhet.
Det är självklart tillåtet att under en kortare tid stänga av vattnet tillfälligt i samband med att du renoverar eller har en akut skada i din lägenhet, men kom ihåg att annonsera detta i ditt hus/port i så god tid som möjligt.

Finns det extra förråd att hyra?
Det finns förråd att hyra extra om man vill, ta kontakt med styrelsen så ska vi försöka tillmötesgå dina önskemål.

Vad gäller om jag vill köpa en ny ytterdörr till min lägenhet?
Det viktiga när du köper en ny ytterdörr är att den har samma textur/färg som den du hade innan, vi vill inte att det ska se olika ut i trapphuset. Den färgen som är återkommande är Mahogny.
Kom även ihåg att flytta över den ”nyckeltub” som finns i den gamla dörren till den nya.

Vad för slags köksfläkt kan man ha i lägenheten?
Det som rekommenderas är att man använder en kolfilterfläkt. Du får inte ha en fläkt som är direktkopplad till ventilationen i köket.