Bra att veta

Här är information som det kan vara bra att veta om föreningen.

Försäkringar
Från och med 1 oktober 2019 har föreningen tecknat gemensamt bostadsrättstillägg. Därför behöver du själv inte teckna detta. Bostadsrättstillägget är tecknat tillsammans med fastighetsförsäkringen som är tecknad i Folksam.
Kom ihåg att teckna en hemförsäkring, det gör du själv för att täcka de skador som kan ske på din egen egendom.

Tvättstugan
Tvättstugan finns i källaren under port 38 (ingång från kortsidan), du använder din tagg för att komma in. Varje dag finns 5 bokningsbara tider (bortsett från helger då första och sista tiden är stängda), första tiden börjar 07:00 och sista tiden slutar 22:00.
För varje tid finns tre bokningsbara tider, till varje tid finns det 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och ett torkskåp. Det finns även en grovtvätt som bokas på samma sätt, till detta finns en grovtvättmaskin, en separat torktumlare samt ett stort torkskåp med plats för exempelvis mattor. I tvättstugan finns även två stycken manglar.
För allas trevnad kom ihåg att städa och tvätta ur maskinerna du använt efter dig.

Hushållssopor, grovsopor och återvinning
Hushållssopor slängs på parkeringen vid Mickelbergsvägen, där finns det två markkärl för hushållssopor.

Det finns även ett tredje markkärl för matavfall. Det är viktigt att det bara är matavfall du slänger i dessa kärl.
Om påsarna till matavfallet tagit slut hämtas nya i tvättstugan (i rummet innanför toaletten).

Grovsoprum finns i början av parkeringen vid Fredrik Bremers gata. I grovsoprummet finns fyra stycken stora kärl för blandat grovavfall, samt ett separat kärl för elektronik och en holk för batterier samt ett för lampor.
Det är inte tillåtet att lämna miljöfarliga föremål exempelvis färg och liknande i grovsoprummet. Byggmaterial efter renoveringar och gamla vitvarumaskiner får du själv köra till kommunens återvinningsstation vid exempelvis Sätra industriområde.

Kommunens närmaste återvinningsplats finns på Fredrika Bremers gata, där finns möjlighet att lämna returpapper, kartonger/pappförpackningar, mjuk- & hårdplast, färgat & ofärgat glas, metall samt lampor och batterier.

Cykelrum & barnvagnsrum
Cykelrum finns i källaren dörrarna är märkta, du använder din nyckel med tagg eller någon av dina taggs för att komma in. Lika så med barnvagnsrummen, de är separata utrymmen för cyklar och barnvagnar.

Parkering
Boendeparkeringen kostar i dagsläget 100 kr / månad, till parkeringsplatsen är det kö. Anmälan för köplats görs i formulär på föreningens hemsida och kan göras från kontraktsdagen.
Det finns även några gästparkeringsplatser på den stora parkeringen vid Mickelbergsvägen, parkeringsavgift betalas i app eller i parkeringsautomaten som finns i anslutning till parkeringen.

Skyddsrum
I föreningen finns 3 skyddsrum, dessa är belägna i hus 2 (port 12), hus 3 (port 14) samt hus 4 (port 20).