Medlemsmeddelande September -15

Det är dags för ventilationskontroll!

Alla flerbostadshus måste med jämna mellanrum göra en så kallad OVK-kontroll, och nu är det dags för våra hus att kontrolleras.

Från och med den 5:e oktober kommer företaget FFE Ventilationskontroll att utföra OVK-besiktningen. Detta innebär att en ventilationstekniker kommer  att behöva besöka alla lägenheter vid två olika tillfällen, och det är viktigt att se till att nycklar finns i låstuberna eller att man är hemma för att släppa in teknikern.

En vecka innan det är dags för besök så kommer FFE Ventilationskontroll att lägga lappar med exakt tid för besöket i alla brevlådor.

Var försiktig med vad du lämnar efter dig.

Gårdarna på Hanna Rydh är i regel mycket fina, men alla måste vara extremt försiktiga med vad som lämnas kvar efter exempelvis grillning. Anledningen heter tyvärr råttor, vilka är smarta rackare som märker direkt när det finns något ätbart tillgängligt. Råttor är ett växande problem i Fruängen, och vi måste göra allt vi kan för att hålla dem borta.

Det är dags för höststädning.

Helgen den 24-25:e oktober är det dags för höststädningen. Städningen börjar kl 10 med samling utanför port 18, och på lördagen är det fokus på att rensa och snygga till slänten upp mot Fredrika Bremers gata, och på söndagen rensas alla källargångar och allmänna utrymmen på skräp.

Bägge dagarna avslutas kl 14, och föreningen bjuder på trevlig lunch när arbetet är klart.

Till dig som inte släppte in Avloppsteknik för kontroll av stammar i våras

Avloppsteknik kommer under hösten att vilja komma in i de lägenheter som de inte besöka i våras. De kommer att lägga ut lappar i de lägenheter som de behöver tillgång till.