Boendemeddelande December

Styrelsen i Brf. Långpannan önskar alla boende en riktigt God Jul och Gott nytt år. 

I samband med att säsongen för tända ljus är kommen vill vi passa på att påminna samtliga boende att kontrollera sina brandvarnare så att de fungerar. 

Vi rekommenderar också att alla utöver brandvarnare även har en brandsläckare och brandfilt hemma.

Värmen i lägenheterna
Den senaste tiden har vi tyvärr haft problem med att få till värmen i alla lägenheter. Både ett drag i ventilerna samt att elementen inte orkade hålla temperaturen uppe.
Detta är delvis åtgärdat nu, ventilationen i huset är justerad till normalflöde. Detta bör ge 1 – 2 grader varmare i lägenheterna samt att draget i fönsterventilerna borde vara mindre.
Under våren kommer justering och rengöring av värmesystemet att göras, detta för att effektivisera systemet och förhoppningsvis sänka energiåtgången. 

Parkeringstillstånd
Under januari kommer nya parkeringstillstånd att delas ut. Detta kommer att aviseras separat i portarna. Det är ditt eget ansvar att hämta ut ditt parkeringstillstånd innan det gamla går ut. 

Rökning
Vi får ganska ofta klagomål på röklukt i trapphus och som drar in via ventilation och balkonger. Detta är en svår fråga att lösa. Men vi önskar att de som röker inte gör det i direkt anslutning till portarna eller så att rök drar in via ventiler i fönster och balkonger.
Det är dessutom enligt lag (från 1/7-19) förbjudet att röka på eller i anslutning till lekplatsen som finns på gården. 

Tänker du eller renoverar du just nu?                                                                            
Tänk på att vissa renoveringar måste få styrelsens godkännande, ex. badrum.